Meteen naar de inhoud

WHS: Chinese Muur China

Tijdens de eerste Qin dynastie onder keizer Qin Shi Huang (220 voor Christus) werden gedeelten van vroegere vestingwerken samengevoegd om een uniek verdedigingssysteem tegen invasies vanuit het noorden te vormen. Het bouwen duurde voort tot aan de Ming dynastie (1368-1644) waarmee de Chinese Muur het grootste militaire bouwwerk op aarde werd met een totale lengte van meer dan 20.000 kilometer. De muur begint in het oosten bij Shanhaiguan, in de provincie Hebei en eindigt in het westen bij Jiayuguan, in de provincie Gansu is van buitengewoon belang vanuit historisch, strategisch en architectonisch opzicht.

Wanneer:
In 2016 mochten we deze muur tijdens een rondreis door China bewandelen. Helaas hadden wij niet het beste weer wat je zou wensen, maar toch was het zeker een mooie ervaring.

Meer info (WHS): The Great Wall – UNESCO World Heritage Centre

Opbouwende kritiek is altijd welkom, shoot ....

%d bloggers liken dit: