Meteen naar de inhoud

WHS: Mont Saint-Michel en zijn baai

Dit ‘Wonder van het Westen’ bestaat uit een in gotische stijl gebouwde benedictijnenabdij gewijd aan de aartsengel Sint-Michaël. Het staat op een rotsachtig eilandje van 80 meter hoog – te midden van uitgestrekte zandbanken, blootgesteld aan krachtige getijden – tussen Normandië en Bretagne. De abdij – gebouwd tussen de 11e en de 16e eeuw – is een technische en artistieke ‘tour de force’, omdat men zich moest aanpassen aan de problemen die het natuurgebied met zich meebracht. Naast de abdij bestaat Mont Saint-Michel uit het dorp dat ontstond in de schaduw van de grote abdijmuren. Een dijk van 1.800 meter verbindt de rots met het vasteland.

Wanneer:
Wegens corona werden onze vakantieplannen overhoop gehaald en besloten het dichter bij huis te zoeken. Dit werd een reisje door Frankrijk, met al zijn interessante en mooie plekken. Uiteraard kon een uitstapje naar Mt. Saint Michel niet vergeten worden! Wat een schitterend mooi gebouw en omgeving, de camera bleef bezig 😉

Meer info (WHS): Mt. Saint Michel

Opbouwende kritiek is altijd welkom, shoot ....

%d bloggers liken dit: