Meteen naar de inhoud

WHS: Unesco schrijft corsocultuur in op Immateriële erfgoedlijst

Een corso is veel meer dan alleen een optocht. Het bouwen van de corsowagen en alles wat daarbij komt kijken, is een sociaal en creatief proces waar de hele gemeenschap gedurende een groot deel van het jaar mee bezig is. Jong en oud, man en vrouw werken samen, kinderen en jongeren worden intensief bij het corso betrokken, en de cultuur wordt overgedragen van generatie op generatie. Daarmee leveren de corso’s een grote bijdrage aan de sociale cohesie van hun gemeenschap.

Wanneer:
Op 4 Augustus 2019 was het, wegens corona, de laatste keer dat er een varend corso is gehouden door het mooie Westland. Hopelijk volgen er spoedig weer nieuwe edities. Meer info: Varend Corso | 2022 It’s showtime!

Meer info (WHS): https://www.unesco.nl/nl/artikel/unesco-schrijft-corsocultuur-in-op-immateriele-erfgoedlijst

Opbouwende kritiek is altijd welkom, shoot ....

%d bloggers liken dit: